Standard Solutions Group

Här hittar du information om hur du ansluter dig med REST-API för Project Staffing.

Swagger URI: https://api.ssgsolutions.com/projectstaffing/swagger/index.html

Exempel på anrop och förväntade svar

Hämta anläggningar

Returnerar en lista på alla anläggningar som användaren har tillgång till.

Anrop

[GET] /v1/plants

Svar

[
{
"ssgWorksiteId": "string",
"name": "string"
}
]

Checka in och ut

Checka in en användare på en anläggning eller checka ut en användare från en anläggning

Anrop

[POST] /v1 /projects /{projectId} /subProjects /{subProjectId} /ledger

projectId ska vara projektets ID

subProjectId ska vara delprojektets ID

Meddelande

Meddelandet i anropet ska vara JSON med följande innehåll:

{
"identity": {
"type": "Ssg",
"value": "string"
},
"direction": "IN",
"timeStamp": "2024-08-14T07:52:33.798Z"
}

identity representerar användares identitet

identity.type ska vara den typ av identitet som används för att identifiera användaren. Identitetstypen måste vara en av följande värden: Ssg, PersonalId, MIF, EM4102, RCO, BEWAT, SOLID, AXEMA.

identity.value ska vara det ID som används för att identifiera användaren för vald identitetstyp.

direction avgör om användaren ska checkas in eller checkas ut. Direction måste vara ett av följande värden: IN, OUT

timeStamp ska vara den tid man vill att incheckning respektive utcheckning ska registreras.

Svar

Lyckat anrop

Vid ett giltigt anrop kommer följande HTTP meddelande med status 201

{
"identity": {
"type": "Ssg",
"value": "string"
},
"direction": "IN",
"timeStamp": "2024-08-14T07:52:33.798Z"

“subject”: {

“firstname”: “string”,

“lastname”: “string”,

“employer”: {

“name”: “string”,

“ssgCompanyId”: “string”

}

}
}

Svaret innehåller samma data som anropet, men med följande tillägg.

subject är personen som har checkats in

subject.firstname är personens förnamn

subject.lastname är personens efternamn

employer är det företaget där personen är anställd

employer.name är namnet på företaget där personen är anställd

employer.ssgCompanyId är det ID företaget har hos SSG.

Ogiltiga svar

Vid ogiltiga svar returneras följande JSON struktur med tillhörande HTTP status.

{

"type": "string",

"title": "string",

"status": “integer“,

"detail": "string",

}

type är vilken typ av fel som returnerades

title är titeln på felet

status är http statusen som returneras

detail är en mer detaljerad förklaring av vad som har gått fel

Hämta projekt för anläggning

Hämtar projekt för en specifik anläggning

Anrop

[GET] /v1/worksites/{ssgWorksiteId}/projects

ssgWorksiteId ska vara ett anläggningsid

Svar

[
{
"id": "3fa85f64-5717-4562-b3fc-2c963f66afa6",
"status": "Draft",
"name": "string",
"startDate": "2024-08-15T13:45:26.325Z",
"endDate": "2024-08-15T13:45:26.325Z",
"constructionSiteTaxId": "string",
"subProjects": [
{
"id": "3fa85f64-5717-4562-b3fc-2c963f66afa6",
"name": "string",
"startDate": "2024-08-15T13:45:26.325Z",
"endDate": "2024-08-15T13:45:26.325Z",
"status": "Active"
}
]
}
]

Returnerar en lista med alla projekt med tillhörande delprojekt.

id är projektets id

status är statusen på projektet

name är projektnamnet

startDate är startdatum för projektet

endDate är slutdatum för projektet

constructionSiteTaxId är byggarbetsplats-id från skatteverket

subProjects är delprojekten, med motsvarade fält som projekt